COVID-19 în MOLDOVA

Bolea: Există pericolul nemulțumirilor după selectarea procurorului general

Bolea: Există pericolul nemulțumirilor după selectarea procurorului general

Deputatul fracțiunii PAS, blocul ACUM, Vladimir Bolea declară că există pericolul ca după concursul de alegere a procurorului general să existe nemulțumiri în societate pentru că sistemul judecătoresc nu funcționează și acesta este foarte corupt.

Declarația a fost făcută în platoul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8, transmite IPN.

„Noi trebuie să începem procesul de reformare și atunci toate aceste comisii de selectare a candidaților o să funcționeze”, a afirmat deputatul. Totodată, în opinia lui Vladimir Bolea, dacă s-ar face o evaluare a judecătorilor, după exemplul altor țări, numărul celor care ar continua să lucreze în sistem ar putea fi de mai mult de 50%.

Parlamentarul menționează că actuala coaliție de guvernare va exista atît timp cît există certitudinea că lucrurile se întîmplă corect, inclusiv în ceea ce privește Procuratura Generală. Bolea spune că, referitor la cele patru persoane care au ieșit în finala concursului de preselecție, au apărut unele suspiciuni.

Deputatul socialist Grigore Novac spune că socialiștii nu au nimic în comun cu acest concurs de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general și nu înțelege de ce li se pun în cîrcă mai multe acuzații. „Noi nu am fost și nu sîntem implicați în toată istoria asta. Noi am discutat foarte mult în Comisia juridică, am avut foarte mari întrebări vizavi de această comisie de preselecție, dar am zis: „Bine, se dorește? Hadeți să o facem”. În plus, membrii comisiei nu-s afiliați nouă, socialiștilor”, a declarat Grigore Novac.

În opinia parlamentarului, chiar dacă cîștigători ai concursurilor sînt oameni pe care cineva nu-i simpatizează, rezultatele acestora nu trebuie anulate. „Nu trebuie să mergem pe formula că dacă a trecut candidatul care nu ne place nouă, hai și vom anula concursurile. Mîine-poimîine nu va participa nimeni la concursurile acestea pentru că nu o să vadă sensul”, a menționat deputatul.

Comisia de preselecție a candidaților la funcția de procuror general a ales patru din 16 candidați: Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Ulterior, prim-ministrul Maia Sandu a cerut comisiei de preselectare să verifice de urgență informația publicată în presă și să examineze oportunitatea reevaluării listei scurte „în contextul apariției unor informații noi despre integritatea unui candidat din lista preselectată pentru concurs”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load