Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Bolea cere Ministerului Finanțelor să întindă o mînă de ajutor agricultorilor

25 aug. 13:41   Societate
1220 0

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare discută cu Ministerul Finanţelor pentru a aproba cît mai curînd un set de măsuri ce ar putea ajuta sectorul agroindustrial al RM.

Potrivit Infotag cu referire la serviciul de presă al instituţiei, despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul unei întrvederi cu un grup de producători agricoli din UTA Găgăuzia.

Subiectul principal a dialogului a fost dificultăţile cu care se confruntă fermierii în condiţii de secetă.

Potrivit ministrului, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli, se analizează posibilitatea rambursării sumei TVA şi neaplicarea penalizărilor în cazul restanţelor la plata impozitelor.

"Pe lîngă acestea, am avut discuţii cu instituţiile financiare, cu Banca Naţională a Moldovei şi cu furnizorii de inputuri ca să vină în întîmpinarea clienţilor care se confruntă cu dificultăţi la onorarea obligaţiilor la credite", a subliniat Bolea.


Agricultorii au mai declarat că, iniţiază să dezvolte afaceri cu legume în seră după tehnologii avansate, însă accesul la apă este limitat.

În acest sens, Vladimir Bolea a declarat că, în scopul "sporirii activităţilor agricultorilor, va fi elaborată o lege specială care va facilita dezvoltarea parteneriatelor între agricultori şi proprietarii/arendaşii bazinelor acvatice pentru utilizarea apei în scopuri de irigare".


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав