X 
Cazul Șor stiri: 599

Blocurile sanitare din școli vor fi renovate anual

3 mai. 13:45   Societate
2054 0

Ministerul Educației și Cercetării va anunța anual un concurs pentru finanțarea proiectelor de renovare, reconstrucție sau reabilitare a blocurilor sanitare în instituțiile de învățămînt din țară - școli primare, gimnazii și licee.

Dosarele de concurs vor fi depuse de instituțiile de învățămînt sau, după caz, de autoritățile publice locale.

Un regulament de organizare și desfășurare a concursului a fost aprobat, astăzi, de către Guvern.

Potrivit autorităților, hotărîrea aprobată va contribui la asigurarea condițiilor de apă, igienă și sanitație în instituțiile de învățămînt general, iar potențialii beneficiari vor completa un formular în care vor include date privind numărul de copii în instituție, necesitățile de renovare a sistemelor de apă și canalizare sau grupuri sanitare, existența spațiilor pentru grupurile sanitare noi și alte informații conexe.

Decizia de finanțare va fi aprobată de o comisie constituită din reprezentanți ai mai multor instituții de stat.


Regulamentul a fost elaborat de către Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Pe parcursul anului curent, urmează a fi efectuate din bugetul de stat lucrări de renovare, reconstrucție sau reabilitare ale grupurilor sanitare în instituțiile de învățămînt în sumă totală de 25 milioane de lei.

2
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?