Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Blocul energetic nr.2 de la Termoelectrica a fost reparat

23 dec. 2022,, 09:54   Societate
1573 0

Termoelectrica S.A. infomează că, blocul energetic nr.2 a fost pus în funcțiune, prin anclanșarea la sistemul electroenergetic, începînd cu 22 decembrie a.c., iar lucrările de pregătire a blocului energetic nr.3 sînt în derulare conform planului de executare.

Este de menționat că, lucrările de reparație a rotorului conform programei aprobate sînt finalizate integral, lucrările la stator sînt în derulare, inclusiv lucrările de testare ulterioară.

Impedimentele de bază în avansarea lucrărilor au fost lipsa pieselor de rezervă pentru reparația generatorului, o mare parte a cărora sînt produse în spațiul post sovietic, iar transportarea lor către întreprindere au fost dificile – acestea lăsînd amprentă asupra duratei de executare și finalizare a lucrărilor.

Astfel, se preconizează ca pînă la 6 ianuarie 2023, să fie pus în rezervă blocul energetic nr.3.

Termoelectrica S.A. comunică că, la moment, regimul hidraulic și termic de alimentare cu căldură este în parametrii prestabiliți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?