COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Bloc periculos la Hîncești: Locuitorii au fost evacuați de urgență

17 aug. 2021,, 13:26   Societate
1671 0

Primăria municipală a dispus evacuarea de urgenţă a tuturor locatarilor din blocul avariat de pe str. Mihalcea Hîncu, 12, mun. Hîncești.

Evacuarea a avut loc în această dimineaţă, 17 august, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Info Curier Hîncești scrie că primarul Alexandru Botnari a dispus evacuarea de urgenţă a locatarilor şi bunurilor din imobilul de pe str. Mihalcea Hîncu, 121, în care, săptămîna trecută, în urma ploilor abundente, au apărut fisuri mari în întreaga structură a casei, aceasta fiind în pericol iminent de a se prăbuşi în orice moment.

De săptămîna trecută şi pînă astăzi, fisurile de pe pereţii portanţi şi de pe tavanele apartamentelor au devenit mai largi şi mai extinse, astfel încît o comisie special creată în cadrul primăriei municipale, care a examinat repetat situaţia, a decis că aflarea locatarilor în interiorul clădirii este extrem de periculoasă, înaintînd ca soluţie de moment evacuarea în totalitate a acestora.

Primarul Alexandru Botnari, aflat la faţa locului, a dispus ca locatarii din cele 42 de apartamente să ia măsuri pentru a-şi evacua bunurile şi a se adăposti temporar la rude pînă autorităţile vor găsi o soluţie.


„Ceea ce se întîmplă astăzi la blocul locativ de pe str. Mihalcea Hîncu, 121 reprezintă o situaţie foarte complicată, fisurile devenind de la o zi la alta tot mai mari, casa fiind deplasată cu cca 30 cm, ceea ce reprezintă un mare pericol de prăbuşire.

Comisia Situaţii Excepţionale a mun. Hînceşti a luat decizia, în cadrul unei şedinţe operative, ca cetăţenii, în mod de urgenţă, să se evacueze din clădirea avariată, atît ei, cît şi bunurile lor.

Ne vom strădui să le acordăm suportul necesar pentru a-şi evacua bunurile în siguranţă. De asemenea, am înaintat demersurile necesare la Centrul de Verificare şi Expertizare a Construcţiilor, Inspecţia de Stat în Construcţii şi Guvernul R. Moldova pentru a găsi o soluţie optimă şi a ajuta cetăţenii în situaţia dată”, a declarat pentru CURIER Alexandru Botnari.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X