Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Biserica "Tuturor Sfinţilor" din raionul Ungheni, renovată cu ajutorul localnicilor

30 aug. 22:30   Societate
1726 0

Dar din dar se face rai. Este şi exemplul localnicilor din satul Unţeşti, raionul Ungheni, care timp de mai mulţi ani au depus efor pentru a renova biserica "Tuturor Sfinţilor" din localitate. Zidit între anii 1780 - 1800, lăcaşul sfînt este aşezat într-o zonă pitorească, de o frumuseţe rară. Astfel, cu ocazia sfintei sărbători "Adormirea Maicii Domnului" Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Nisporeni şi Ungheni, a oficiat un serviciu divin special şi a sfinţit biserica, informează Noi.md cu referire la publika.md.

Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul de Nisporeni şi Ungheni, a venit cu un mesaj de felicitare şi încurajare: "Biserica "Tuturor Sfinţilor" în satul Unţeşti, de unde vă cunosc de cînd eram încă protopop. Aş vrea ca Maica Domnului care astăzi o slujim în sfînta biserică să vă întărească şi pe viitor ca să puteţi pune o piatră puternică în temelia credinţei".

Preotul bisericii "Tuturor Sfinţilor" a ţinut să mulţumească tuturor ctitorilor şi să îndemne generaţia tînără să nu uite de Dumnezeu: "Tînăra generaţie să fie cît mai bună la suflet, cît mai înţelegătoare, mai iubitoare, mai răbdătoare. Mă mîndresc că sînt preot aici, îmi iubesc foarte mult poporul cu care am o colaborare foarte fructuoasă".

Unul dintre ctitorii bisericii este Ion Pendus. Bărbatul spune că dragostea faţă de Dumnezeu l-a motivat atît pe el, cît şi pe alţi săteni să contribuie la renovarea lăcaşului sfînt din satul natal: "Am început prin anul 2015 - 2016 de la acoperiş anul acesta am decis să finalizăm totul, faţada şi tot ce vedeţi prin împrejur. Am început de la cupole, acoperiş, faţada şi toată curtea".

Primarul satului şi localnicii spun că biserica este mîndria localităţii.


"Sîntem nespus de bucuroşi că avem aşa un loc în sat deoarece cu ajutorul oamenilor de bună credinţă şi suflet mare s-a reuşit într-un final să fie ameliorată", a declarat Nicolae Sorotinschi, primarul satului Unţeşti, Ungheni.

"Asta e mare bucurie pentru sat, pentru lume şi pentru tineret", a spus o credincioasă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав