COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Biserica și COVID-19: Multe înmormîntări și foarte puține cununii și botezuri

12 mai. 16:45   Societate
989 0

Viața Bisericii s-a schimbat radical în ultimul an, în țară sînt multe înmormîntări și aproape că nu există cununii și botezuri.

Despre acest fapt a relatat preotul Bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău, Vitalie Șincari, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Mai ales ultimele luni au fost foarte multe decese în Moldova. Și, în plus, oamenii acum botează mult mai rar copiii în biserică și practic nu au loc cununii, pentru că nu poți organiza nunta și să inviți rudele. Și toate acestea au făcut ca moartea să fie și mai dominantă, pentru că se vorbește prea mult despre ea. Aceasta, desigur, face parte și din deznădejdea ridicată care este caracteristică vieții politice actuale și tuturor celorlalte", a spus Vitalie Șincari.
Preotul Bisericii Sf. Gheorghe din Chișinăul a spus că, într-o măsură mai mare, din cauza complicațiilor apărute după infecția cu COVID-19 mor persoanele care au probleme grave de sănătate și boli concomitente, în același timp mor mai mulți bărbați decît femei.

Potrivit preotului, acest lucru se datorează faptului că bărbații sînt de fapt mai slabi decît femeile în ceea ce privește sănătatea, fiziologia, deznădejdea și cu spiritul.

"În funcție de vârstă, Covid a arătat tot felul de lucruri. Majoritatea celor decedați sînt din grupele de vîrstă 70 de ani, dar există și persoane care au murit la 60 de ani, la 40 de ani și la 30 și chiar la 20 de ani. Există momente emoționante și cazuri neobișnuite cînd două surori gemene care s-au născut în aceeași zi au murit și ele în aceeași zi. Nu rare sînt cazurile cînd soțul și soția decedează la scurt timp unul de altul. Adesea, copiii nu pot ajunge la înmormîntarea părinților, iar rudele le transmit ceremonia funerară pe telefonul mobil", a spus Vitalie Șincari.

Trebuie remarcat faptul că în Moldova, recent, s-a permis organizarea nunților și cumătriilor, dar cu respectarea tuturor normelor și cerințelor epidemiologice, distanței sociale și cu participarea a cel mult 50 de persoane.
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽