Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului susține reforma justiției din Republica Moldova

19 mai. 18:14   Societate
3112

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și secretara de stat Veronica Mihailov-Moraru s-au întîlnit cu directorul Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Matteo Mecacci, aflat în vizită în Republica Moldova.

În cadrul discuției, Sergiu Litvinenco a vorbit despre despre inițiativele lansate de Ministerul Justiției, care au drept scop reformarea sistemică a justiției, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor de drept. În mod special, ministrul Justiției s-a referit la implementarea mecanismului de pre-vetting, menționînd că activitatea Comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcțiile de membru al CSM sau CSP a început deja.

În acest sens, Matteo Mecacci a venit cu propunerea ca ODIHR să monitorizeze procesul de evaluare a candidaților, astfel încît să fie asigurate eficiența și transparența activității Comisiei de evaluare, ceea ce va duce la creșterea credibilității cetățenilor în reforma justiției și la obținerea rezultatelor așteptate de către toți.

Recomandările și bunele practici vor fi publicate într-un raport și vor fi prezentate drept exemplu altor state din regiune.
La final, ministrul Sergiu Litvinenco a mulțumit Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului pentru deschidere și pentru inițiativa de a oferi suport la reformarea justiției din țara noastră.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав