Criza energetică stiri: 1711
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 419

Biblioteca USM va fi digitalizată cu acordul unui grant japonez

18 ian. 19:00   Societate
1430 0

Biblioteca Universității de Stat a Moldovei (USM) va fi digitalizată în acest an, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoichiro Yamada după ce a semnat acordul de grant pentru digitalizarea bibliotecii universitare între Ambasada Japoniei și USM.

Potrivit oficialului japonez, proiectul valorează peste 70 mii de dolari, iar acesta va simplifica procesul de cercetări științifice în rîndul studenților și lectorilor universitari.

„Proiectul va permite transformarea în format digital a cărților și documentelor. Va contribui la protejarea originalelor prețioase, va facilita accesul unui număr mare de utilizatori și va promova cercetarea prin oferirea resurselor bogate ale universității”, a declarat Yoichiro Yamada.

Potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu, din 2008 pînă în prezent Japonia a oferit instituțiilor de învățămînt de la noi din țară 26 de granturi de aproximativ două milioane de dolari. Republica Moldova colaborează cu autoritățile de la Tokyo de mai bine de două decenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий