Biblioteca din Soroca va fi renovată pînă la sfîrșitul anului

25 sep. 08:45   Societate
2578 0

Iubitorii de carte, dar și angajații Bibliotecii Municipale din Soroca vor avea parte de condiții mai bune. Asta după ce edificiul a fost renovat capital, iar lucrările vor fi încheiate la sfîrșitul anului acestuia. Astfel, cititorii vor avea parte de săli de lectură moderne, spațioase și luminoase.

Clădirea bibliotecii Mihail Sadoveanu nu a fost reparată mai bine de 50 de ani. Angajații susțin că activau în condiții greu de imaginat, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„Geamurile nu se închideau, bătea vîntul, iarna era frig prin bibliotecă și anturajul bibliotecii nu era atrăgător pentru tineretul din ziua de astăzi, pe care trebuie să îi atragem către carte. Era și umezeala fiindcă nu se încălzea bine, iar cărțile au avut de suferit”, a declarat directorul bibliotecii, Viorica Gaja.

„Sperăm că după renovare să avem mai multă lumină, un aspect mai frumos, mai luminos și mai atractiv doar sîntem în aceasta zonă turistică unde în preajma avem și parcul, Colegiul Pedagogic, unde tind tinerii de a ne păși pragul”, spune blbliotecara Larisa Prisacari.

Muncitorii susțin că vor păstra elemente vechi a edificiului, iar lucrările vor fi încheiate pînă la sfîrșitul anului.


„La moment se efectuează lucrări de demontare a acoperișului, pardoseli, tencuielii, urmează sa fie renovată capital cu condiții noi cu sistem de încălzire contemporane, urmează sa turnam planșeul cu centura monolita după care urmează să reparăm acoperișul”, susține managerul de proiect, Denis Roșca.

„Acest proiect este în valoare de 8 milioane de lei care este total acoperit de Guvernul german. Astfel vor avea de cîștigat tot municipiului Soroca, lucrătorii, locuri de munca, vom avea o Bibliotecă renovată cu conditii adaptată la standarde europene”, spune responsabilul de proiect Tatiana Zabulica.

Lucrările de renovare costă opt milioane de lei, bani fiind oferiți de Guvernul german.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?