Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Biblioteca din satul Zăicani invită la o vastă expoziție (FOTO)

21 iul. 2016,, 13:45   Societate
2276 0
Библиотека села Зэиканы приглашает на масштабную выставку (ФОТО)
Foto: noi.md

Biblioteca Casei de Cultură din satul Zăicani (raionul Rîșcani) invită la o vastă expoziție foto «Iacob Burghiu – poezie candoare lumină».


În cadrul expoziției sînt puse la dispoziția vizitatorilor ultimele volume de proză și poezie, semnate de Iacob Burghiu. De asemenea, în incinta bibliotecii, toți doritorii și oaspeții satului Zăicani pot viziona filmul documentar «Iacob Burghiu: Venim și mîine pe aici».

Expoziția rămîne deschisă pentru publicul interesat de marți pînă vineri, între orele 8.00-16.00.

Vă reamintim că această expoziție face parte din seria de manifestări consacrate scriitorului și cineastului Iacob Burghiu, organizate în luna iulie: la Chișinău: «Edenul în așteptarea biografiei» (04.07.2016), în satul de baștină Zăicani: «O lacrimă înaripată spre baștină» (17.07.2016). Ciclul acestora se va încheia la Roma, cu serata diasporei: «Iacob Burghiu – ambasadorul unor întîmplări», care se va desfăşura pe data de 14 septembrie 2016, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Republica Italiană.

«De mic copil așteptam la marginea satului un soare. Să răsară și să asfințească.

Într-o zi l-am pierdut.

Soarele meu s-a ascuns în oameni. S-a împărțit. Și eu cu o viață, trebuie să-l strîng iarăși soare. Să răsară și să asfințească...»

Iacob Burghiu
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?