Belarus promovează activ cultura moldovenească (FOTO)

Belarus promovează activ cultura moldovenească (FOTO)

În Belarus, cultura moldovenească este promovată activ cu sprijinul ambasadei țării noastre în această țară și a diasporei numeroase.


În special, în cadrul sărbătorii "Mărțișor", la inițiativa Ambasadei Moldovei în Belarus, a fost organizată prezentarea sărbătorii sub formă de matineu pentru copii "Întîlnirea primăverii - Mărțișor". la orfelinatul Jdanovici.


După cum a remarcat ambasadorul Belarusului în Moldova, Victor Sorocean, discursurile au fost pregătite de diaspora moldovenească, în rolurile principale fiind copiii și nepoții cetățenilor noștri.


Costumele, numerele deodebite și spectacolul au fost primite cu mare interes de către copiii și personalul din orfelinat, care s-au familiarizat pentru prima oară cu cultura moldovenească.


În calitate de cadou pentru copii, meșterii au confecționat o căsuță pentru păsări, la final copiii fiind serviți cu fructe moldovenești.


"Momentele de neuitat ale încîntării culturii moldovenești au fost foarte plăcute pentru noi. Profesorii orfelinatului Jdanovici ne-au propus să continuăm cooperarea", a subliniat ambasadorul Republicii Moldova în Belarus.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load