COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bebeluș sufocat de mamă. Cum s-ar fi întîmplat totul (VIDEO)

Bebeluș sufocat de mamă. Cum s-ar fi întîmplat totul (VIDEO)

Moarte misterioasă într-un hotel din centrul oraşului Iaşi. O tînără mamă, soţia unui deputat din Republica Moldova, şi-ar fi sufocat din greşeală bebeluşul de doar şase luni.

Femeia ar fi dormit peste el, spun surse din anchetă. Chiar politicianul, care era cu ei în cameră, a alertat Poliţia. Cazul suspect are detalii cu puternic impact emoţional şi naşte deja controverse, transmite noi.md cu referire la Observator.tv.

Familia deputatului moldovean ar fi ajuns ieri la Iaşi şi a rămas peste noapte la un hotel de lux din centrul orașului. În jurul orei 4 dimineaţa, autorităţile au aflat despre tragedia din camera politicianului.


Tatăl a fost cel care a sunat în această dimineaţă la 112 să anunţe că bebeluşul nu mai respiră.

„În dispecerat, a fost primit un apel de la un tătic disperat. Am trimis ambulanţa pentru că era cea mai apropiată echipă cu medic, a fost acolo şi, din cîte am înţeles, a constatat că bebeluşul era decedat”, a declarat Diana Cimpoesu, medic sef al Unității de Primire a Urgenţelor.

Copilul avea doar şase luni şi a dormit în patul părinţilor. Surse din anchetă susţin că tînăra mamă în vîrstă de 35 de ani, fiica unui important om de afaceri de peste Prut, le-ar fi spus poliţiştilor că, în somn, s-ar fi aşezat din greşeală peste bebeluş şi l-a sufocat.

„A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă, bineînţeles dispunîndu-se şi efectuarea unei necropsii medico-legale”, a declarat Beatrice Romanescu, purtător de cuvînt al Inspectoratului de poliție județean Iași.

Tatăl are 44 de ani şi este deputat în Parlamentul Republicii Moldova încă din anul 2009. Deocamdată, nu se ştie ce făcea la Iaşi.

Moartea misterioasă a bebeluşului ridică mai multe semne de întrebare. Iar medicii pediatri vin cu sfaturi pentru ca astfel de tragedii să fie evitate. În primul rînd, NU este recomandat ca bebeluşul să doarmă între părinţi, ci pe partea mamei care va sta în poziţie ghemuită, ca să protejeze copilul.

„Nici mama, nici tatăl, nu trebuie să fie consumatori de băuturi alcoolice sau de alte excitante sau sedative sau somnifere, sau medicaţie analgezică, care să le producă un somn mult prea profund”, susține Mihaela Balgradean, medic pediatru.

În plus, în apropierea bebeluşului nu ar trebui să existe pături, perne sau jucării pe care să le poată prinde.

Trupul copilului sufocat va fi supus unei necropsii care va stabili cauza exactă a morţii. Părinţi vor fi audiaţi.

Reamintim că tragedia s-a produs duminică la Iași.

Ulterior, deputatul democrat a venit și cu o reacție în acest sens. Acesta a rugat presa să nu fie deranjat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load