COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Batrîncea, despre cazul Stoianoglo: ”Este clar o comandă politică”

19 oct. 07:05   Societate
1592 1

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea consideră că dosarul ce-l vizează pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo este „o comandă politică”, iar „gruparea controlată de Vladimir Plahotniuc din sistem a devenit încrezătoare și acționează într-un mod absolut ilegal”.

„Nu sunt nici pe departe avocatul nimănui, dar este vizibil și clar că absolut toate procedurile au fost încălcate. Graba cu care toate s-au făcut, mascații de la SIS și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco permanent în prim-plan ne face să credem că se merge pe formula că „scopul scuză mijloacele” pentru guvernare, dar nu este deloc așa”, a declarat Batrîncea la o emisiune de la RTR Moldova.

„În primul rînd, ce căuta SIS acolo? Chiar era necesar de mers cu mascați și de făcut tot acel show? În plus, cu siguranță SIS nu are astfel de competențe, deci comanda a venit de undeva.

Avocata poporului a votat la CSP, iar peste 3 zile a reușit să vadă că au fost niște încălcări.

S-au încălcat toate procedurile, drepturile omului. Acuzațiile pe 5 capete s-au examinat într-o oră și jumătate. Cum e posibil așa ceva?! Dacă este acuzat de legături cu Platon, prezentați argumente. Noi umblăm toți cu niște presupuneri. Eu nu sunt avocatul nimănui, dar consider că Stoianoglo va putea să-și apere drepturile, iar acțiunea aceasta a fost organizată inclusiv cu scopul de a frica în alți procurori.


Dacă ne uităm la ce judecători sunt folosiți, procurori, sunt acei odioși, care l-au slujit pe Plahotniuc, oare chiar „scopul scuză mijloacele”? Nu cred.

Din ce cunoaștem noi, totul este legat de furtul miliardului. Stoianolgo a dat nume mari, influente, persoane notorii.

Este o comandă politică, iar domnul Litvinenco era foarte activ acolo.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X