Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 325
Criza energetică stiri: 925

„Barza Albă” SA va deveni obiect al patrimoniului cultural național

6 iul. 13:22   Societate
1358

Întreprinderea „Barza Albă”, din municipiul Bălți, cu o istorie de aproape 80 de ani în producerea divinurilor, va primi statutul de obiect al patrimoniului cultural național al Republicii Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv.

Obiect al patrimoniului cultural național vor deveni bunurile întreprinderii, sălile de degustare, cu excepția utilajului pentru producerea divinului și a divinurilor aflate la maturare sau depozitare. În același timp, bunurile mobile ale întreprinderii vor fi incluse în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Atribuirea statutului de obiect al patrimoniului cultural național are drept scop păstrarea pentru generațiile prezente și viitoare a complexelor culturale și peisagistice de importanță națională, promovarea și valorificarea turistică a acestora.

Totodată, Guvernul recomandă includerea întreprinderii „Barza Albă” Societate pe Acțiuni în lista bunurilor nepasibile privatizării și restituirea dreptului exclusiv de utilizare a mărcii „Barza Albă”.

„Barza Albă” SA va deveni a treia întreprindere vinicolă - patrimoniu cultural național al țării, după „Combinatul de Vinuri „Cricova” SA și „Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав