X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Bărbat și femeie, trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări și alcool din Ucraina

9 aug. 09:00   Societate
1427 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord a trimis pe banca acuzaților un bărbat și o femeie din Briceni, după ce primul a introdus ilegal din Ucraina în Moldova țigări și alcool în valoare totală de peste 870.000 lei, iar femeia a oferit spațiu de depozitare a produselor.

Urmărirea penală a început să fie instrumentată de procurorii PCCOCS în martie 2021. Oamenii legii au stabilit faptul că infracțiunea s-a produs la intrarea în Moldova dinspre Cernăuți, Ucraina, în preajma satului Coteala din Briceni. Atunci, bărbatul cu vîrsta de 34 de ani a evitat declararea obligatorie a bunurilor, prin eludarea traversării frontierei prin punctul legal și oficial de trecere a acesteia – aproape 500.000 țigări cu filtru, precum și 100 litri de alcool, de peste 52%.

Cantitatea de țigări include și cele 3.000 ambalate în șase cutii care au căzut din remorca automobilului învinuitului, în noaptea în care acesta s-a eschivat de la locul faptei. Ulterior, bărbatul și-a depozitat încărcătura rămasă la domiciliul unei locuitoare cu vîrsta de 42 ani, dintr-un sat apropiat frontierei. Captura de contrabandă, însă, a fost depistată ulterior de serviciile mobile ale Serviciului Vamal și indisponibilizată.

Potrivit Codului penal, contrabanda comisă în împrejurările descrise se pedepsește cu aplicarea amenzii în sumă de pînă la 275.000 lei sau cu închisoarea de pînă la 5 ani. Totuși, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав