Preşedintele stiri: 3024
Puterea stiri: 7076

Bălțenii au nevoie de un dialog public, nu de o atmosferă de frică. Opinie

18 oct. 10:00   Societate
2251 0

Locuitorii municipiului Bălți au nevoie de un dialog public în locul atmosferei de frică care se observă acum, iar aceste schimbări sînt posibile dacă cetățenii vor participa activ la alegerile primarului capitalei de Nord.

Această opinie a fost exprimată de bine-cunoscutul om de afaceri și politician din Bălți Nicolae Chirilciuc, care intenționează să candideze pentru funcția de primar al capitalei de nord a Republicii Moldova în calitate de candidat independent, transmite Noi.md.

În mesajul său video către bălțeni, el a menționat că merge foarte mult prin oraș, comunică cu diferiți oameni de diferite categorii de vîrstă. Și mulți dintre ei se plîng pe diverse probleme, probleme cu apa, probleme cu curțile blocurilor, că nu există drumuri normale, nu există locuri de muncă. "Dar cu toate acestea, simt la ei un sentiment de frică. Oamenii se tem să-și exprime nemulțumirea. Ne-am obișnuit să ne închinăm în fața oficialilor, deși mă uimește: cine și cui ar trebui să slujească. Funcționarii vouă sau voi lor? Se vede o tensiune în societate, se vede o frică neînțeleasă pe fețele oamenilor. În societate nu există un dialog. Nu există înțelegere reciprocă, o consolidare între administrație și locuitorii orașului", a spus Nicolae Chirilciuc.

El a promis că atunci cînd va deveni primar, situația se va schimba total. "Promit că voi organiza neapărat audieri publice. Voi trebuie să discutați cu mine problemele orașului, să nu vă fie frică să vă exprimați părerea, să nu vă plecați niciodată în fața vreunui oficial, ci să purtați un dialog sincer și să ridicăm orașul nostru natal împreună. De aceea, îndemn pe toată lumea să participe la alegeri, să nu stea acasă și să nu creadă că votul tău nu va rezolva nimic. El va rezolva totul! Dacă vreți să vă schimbați viața, atunci să începem să o schimbăm de la fiecare din noi. Fiecare ar trebui să se ridice, să-și exprime opinia la alegeri și să nu se ascundă, să voteze pentru un candidat sau altul, în ciuda interdicțiilor care există deja astăzi", a spus cunoscutul om de afaceri și politician.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X