Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Baghira, leoaica de la Tudora, are doi prieteni noi

8 oct. 2023,, 13:15   Societate
3558 0

Leoaica africană de la Ștefan Vodă are prieteni noi. Agricultorul și-a completat colecția de animale exotice cu încă un leu și o panteră. Felinele au fost aduse tot din Ucraina, pentru că ar fi avut parte de condiții mizere în țara vecină, spune Vasile Mereuță, care susține că celelalte două animale vor sta temporar la el.

O parte din animale au fost scoase din țara vecină, iar altele au ajuns într-o grădină zoologică dintr-o localitate din apropierea Kievului. Însă acolo, animalele ar trăi în condiții mult prea mizere, așa că unor nou-născuți îngrijitorii ucraineni încearcă să le găsească o altă casă. Leul Oscar a fost adus cînd avea aproximativ o lună. Iar de atunci este de nedespărțit de Baghira.

Totuși, nu este unica felină exotică poposită la Tudora. Vasile Mereuță susține că mai are și un pui de panteră. O cheamă Selin, notează Noi.md cu referire la tv8.

Bărbatul spune că Baghira, în acest moment, are un an și 3 luni, și i-a construit deja o volieră, cum nu s-a mai văzut în Moldova: cu podea caldă, baie, climatizor.

Fermierul susține că în cîteva săptămîni, locul va fi amenajat complet și va fi deschis și pentru vizitatori. „Le vom da voie să vină tuturor gratuit dacă vor putea să dea vreun ajutor oarecare să-l dea doar la asociație, mie nimic nu-mi trebuie, niciun leu”.


14
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?