X 
Cazul Șor stiri: 594

BAC-ul și refugiații ucraineni: Ministerul Educației, îndemnat să ofere detalii

26 mai. 2022,, 12:15   Societate
2754 0

Asociaţia obştească ”Centrul de Drept al Avocaţilor” a solicitat de la Ministerul Educației și Științei informații despre procedura de susținere a testului național multidisciplinar pentru refugiații din Ucraina, pentru a fi diseminată către persoanele interesate. Cu un demers în acest sens astăzi directorul executiv al Centrului de Drept al Avocaților, Oleg Palii, s-a adresat ministrului Educației și Științei, Anatolie Topală.

În mesaj se menționează că, prin ordinul ministrului Educației și Științei al Ucrainei nr.465 din 19 mai 2022, a fost aprobată lista localităților aflate în străinătate, pe teritoriul cărora vor fi înființate centre temporare pentru susținerea testului național multidisciplinar. Potrivit informației publicate pe pagina web oficială a Ministerului Educației și Științei al Ucrainei, ucrainenii care au fost forțați să părăsească țara din cauza războiului vor avea oportunitatea de a susține testul în mai multe țări, inclusiv în Republica Moldova.

CDA apreciază deschiderea autorităților Republicii Moldova de a susține tinerii refugiați din Ucraina și de a asigura dreptul acestora la educație și dorește să contribuie la informarea tuturor persoanelor interesate cu privire la această oportunitate. Or, termenul de confirmare a participării la testul național multidisciplinar expiră pe data de 7 iunie, iar examenele naționale de absolvire a învățămîntului liceal sînt foarte importante pentru că oferă tinerilor oportunitatea de a accede în învățămîntul superior.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?