X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Avocatului poporului, despre cedarea clădirii Bibliotecii Naționale

29 mar. 17:20   Societate
2442 0

Avocatul poporului, Ceslav Panico, îndeamnă autoritățile să supună unor consultări publice largi proiectu lce prevede transmiterea imobilului Bibliotecii Naționale.

Ombudsmanul consideră că această decizie trebui să aiba raționamente legale și bine determinate, și sugerează Parlamentului să reflecteze asupra interesului public.

"Republica Moldova este un stat imparțial și neutru față de religii, iar cultele religioase sînt autonome și separate de stat. Abordarea neutralității față de religie, a fost confirmată de către Curtea Constituțională, care a indicat că, păstrarea atitudinii neutre față de religie a fost instituită ca principiu însăși de la fondarea statului Republica Moldova. Acest fapt denotă, că principiul laicității constituie parte a identității constituționale a Republicii Moldova", se arată în declarația Avocatului poporului.

Ceslav Panico mai subliniază că transparența în procesul decizional este o componentă importantă a statului de drept.

"Avocatul Poporului apreciază ca necesare dezbaterile publice şi consultarea opiniei tuturor părţilor interesate, în special autorităţilor a căror competenţă are tangenţă directă sau indirectă cu obiectul de reglementare a proiectului actului normativ", se mai arată în declarație.


Totodată, Ceslav Panico afirmă autoritățile trebuie să se asigure mai întîi de toate că Biblioteca Națională a Moldovei va fi asigurată cu un alt spațiu fără a fi diminuat patrimoniul național.

În acest context, Avocatul Poporului a transmis Parlamentului o opinie prin care a solicitat organizarea consultărilor publice largi și minuțioase pe marginea problemei abordate.

19
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?