Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Avocatul lui Stoianoglo: Justiţia la noi nu este independentă

3 mai. 11:24   Societate
2068

Evaluarea activităţii şi Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general a fost finalizată. Potrivit unor surse, rezultatele nu ar fi favorabile pentru Stoianoglo.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Vasile Gafton, unul din avocaţii lui Alexandr Stoianoglo, a refuzat să ofere detalii despre rezultatele evaluării, dar nu a exclus că ar putea fi contestate în instanţă.

„Noi analizăm acum rezultatele, apoi vom lua o decizie pe care o vom face publică. Vom utiliza toate pârghiile pe care ni le oferă legea. Accesul liber la justiţie încă nu l-a anulat nimeni. Altceva este că justiţia la noi nu este independentă”, ne-a declarat apărătorul.

Membrii comisiei de evaluare nu pot să facă publice rezultatele evaluării, acest drept aparţinând celui supus evaluarii. Comisia a transmis rezultatele evaluării avocaților lui Stoianoglo, iar acesta urmează să se pronunțe în termen de cinci zile. Un rezultat negativ al evaluării reprezintă temei pentru iniţierea procedurii de demitere a procurorului general.

În prezent, Alexandr Stoianoglo este sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru cinci capete de acuzare legate de abuz în serviciu și corupție. Un dosar intentat lui Stoianoglo pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu se află în gestiunea Judecătoriei Chişinău.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав