COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7833
Criza energetică stiri: 510

Avocatul lui Stoianoglo despre respingerea cererii de CA: ”Nu am fost informat”

7 oct. 2021,, 10:38   Societate
1650 8

Soarta cererii avocaților lui Alexandru Stoianoglo de contestare la Curtea de Apel Chișinău a hotărîrii Consiliului Superior al Procurorilor privind suspendarea sa din funcția de procuror general rămîne deocamdată necunoscută.

Mai multe canale de Telegram au scris cu puțin timp în urmă că magistrații CA au luat deja o decizie și au respins contestația. Informația nu se regăsește însă pe portalul instanțelor și nici nu este confirmată oficial de avocat, transmite Noi.md cu referire la Tv8.

„Nu știu de unde în anumite surse de presă a apărut așa informație. Eu nu am fost informat despre nimic. Cererea a fost înregistrată abia ieri la Curtea de Apel Chișinău”, ne-a declarat avocatul Vasile Gafton, dînd de înțeles că cel puțin el nu a fost notificat despre vreo decizie în acest sens.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat luni din funcția de procuror general. Tot luni, seara, acesta a fost reținut pentru un termen de 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale. Stoianoglo a fost escortat de mascații de la SIS și procurori în Izolatorul de detenţie preventivă de pe strada Tighina nr. 6 din centrul Capitalei. Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat că au fost înaintate cel puțin 4 capete de acuzare pe numele lui Alexandru Stoianoglo.

Marți, CSP a decis să îl înainteze la funcția de procuror general interimar pe procurorul Dumitru Robu. Președinta țării, Maia Sandu a semnat în aceeași zi ordinul de numire a acestuia în funcție.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X