COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Avocatul lui Popov susține că va ataca la CtEDO decizia Curții de Apel

19 oct. 23:50   Societate
1641 1

Igor Hlopețchi, unul dintre avocații adjunctului suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov, susține că va ataca la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) decizia magistraților Curții de Apel (CA) Chișinău prin care a fost dispusă plasarea lui Popov în arest preventiv pentru următoarele 20 de zile.

Apărătorul lui Ruslan Popov califică drept „ilegală” hotărîrea instanței, transmite Noi.md cu referire la Zdg.md.

„În termenul prevăzut de Convenție vom contesta decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, pentru că la nivel intern au fost epuizate toate căile, astfel că ne rămîne doar Curtea Europeană (…).

În lipsa unor probe convingătoare, persoana a fost luată în custodia statului, dar așa arată justiția în R. Moldova. Decizia de astăzi a magistraților este o decizie ilegală, la comandă”, a declarat avocatul pentru ZdG.

Adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov va fi plasat în arest preventiv pentru 20 de zile.


Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au admis marți, 19 octombrie, demersurile înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA). Informația a fost confirmată pentru ZdG de către procurora de caz, Nadeja Busuioc.

Ruslan Popov este cercetat pentru îmbogățire ilicită.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X