COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Avocații lui Stoianoglo au informat coraportorii APCE despre abuzurile comise în acest dosar

15 oct. 11:46   Societate
1354 0

Avocații lui Alexandr Stoianoglo au informat coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova despre abuzurile în acest dosar, transmite Noi.md.

Apărătorul Victor Munteanu a scris pe rețelele de socializare că delegației APCE le-a fost prezentată informația detaliată, susținută prin probe, că solicitarea arestării lui Alexandr Stoianoglo în baza informației din mass-media și în baza unor capete de acuzare absurde constituie o sfidare flagrantă a legii.

"Cazul fără precedent de înlăturare abuzivă a Procurorului General Alexandr Stoianoglo din funcție și pornirea unei cauze penale în afara cadrului legal au fost subiectul principal al discuției dintre avocații Domnului Stoianoglo și coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) în timpul vizitei acestora la Chișinău Delegației APCE le-a fost prezentată informația detaliată, susținută prin probe, că solicitarea arestării lui Alexandr Stoianoglo în baza informației din mass-media și în baza unor capete de acuzare absurde constituie o sfidare flagrantă a legii.

De asemenea, am discutat cu membrii delegației repeziciunea cu care s-a derulat operațiunea de deturnare a cadrului legal cu scopul de a acapara conducerea Procuraturii Generale, dar și despre impedimentele create avocaților pentru a comunica în privat cu clientul. Vom informa în continuare forurile internaționale despre evoluția pe acest caz", a anunțat Victor Munteanu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X