TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avocat: „Noi trebuie să renunță la practica „ai noștri pleacă, ai noștri vin”

Avocat: „Noi trebuie să renunță la practica „ai noștri pleacă, ai noștri vin”

Metehnele sistemului judecătoresc și a procuraturii pot fi eradicate, doar că pentru asta este necesară o intervenție radicală.


Avocatul Pavel Midrigan spune că Republica Moldova trebuie să ia exemplul Georgiei, dacă vrea cu adevărat să miște lucrurile din loc în sistemul judecătoresc și cel al Procuraturii. În caz contrar, nu ne va reuși nimic.


„Avem exemplul Georgia și nu numai Georgia. Ce s-a făcut în Georgia, într-o bună zi au fost eliberați toți din funcții. Toți absolut, de la ministru și până la ultimul. S-au creat comisii din care au făcut parte și reprezentanți ai societății civile, comisii care au făcut reangajările. Respectiv, fiecare în parte a fost cercetat – unde a activat, cum a activat, ce a făcut la modul practic, al cui neam este, ce imobile are, ce mașini conduce și ce reputație are. Cei care au trecut aceste criterii, au fost reangajați și nu pe toată viață. Ulterior, peste doi ani s-a făcut o nouă revizie și așa, astăzi, în Georgia, nu se mai vorbește despre corupție”, adaugă Pavel Midrigan.


Fostul procuror spune că Moldova trebuie să renunțe la vechile practici, dacă vrea rezultate.


„Noi trebuie să renunțăm la această practică „ai noștri pleacă, ai noștri vin”, chiar dacă se fac concursuri nu știu de care. Fiindcă dacă ne uităm cum sunt organizate aceste concursuri, vedem că tot aceiași vin înapoi. Trebuie măsuri radicale, dacă vrem rezultate. Fiecare persoană trebuie analizată și angajată în funcție după criteriul meritocrației. Până ce, astfel de măsuri au fost doar la nivel de vorbă. De aceea, avem ce avem”, spune avocatul Pavel Midrigan.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load