COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avocat, despre polița medicală pentru diasporă

Avocat, despre polița medicală pentru diasporă

Faptul că diaspora contribuie la TVA nu îi dă dreptul să se eschiveze de la achitarea unei taxe obligatorii, cum este poliţa de asigurare medicală.

De această părere este avocatul şi bloggerul Andrei Oţel, care face trimitere a experiența ţărilor din Vest în acest domeniu.

„Nu prea am înțeles de ce diaspora așa se revoltă? În Italia, Germania și alte țări vindecarea e gratis fără, poliță ori cum? Cred că în situația în care sîntem în fața unei situații excepționale, măsură de achitare a unei taxe de fapt obligatorii (Polița de asigurare medicală obligatorie) este una proporțională, or sistemul medical nu e preconizat pentru întreținerea a unui număr exagerat de mare de persoane bolnave, plus la asta uitam de maternități, persoane care continuă să vina si cu alte boli, etc”, scrie Andrei Oţel, într-o postare pe Facebook.


În opinia lui Oţel, „faptul că cineva contribuie la TVA, nu dă dreptul să își șteargă picioarele de cetățenii rămași”.

„Achitarea la ani de zile a taxelor din sistemele medicale din exterior s-a făcut pentru fortificarea acelor sisteme, iar la noi cînd vin acasă, niciodată nu achită asigurările”, constată bloggerul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load