COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6922
Coronavirus stiri: 7690

Aviz pozitiv pentru proiectul care-i permite Guvernului să numească șefii de la Vamă și FISC

15 sep. 16:04   Societate
1107 0

Guvernul a avizat pozitiv în cadrul ședinței de astăzi proiectul de lege care-i va permite să numească și să demită șefii de la Serviciul Vamal și de la Serviciul Fiscal de Stat.

„Prin această inițiativă legislativă se propune modificarea dispozițiilor legale privind statul juridic al directorului Serviciului Fiscal de Stat și șefului Serviciului Vamal. Se propune ca directorii instituțiilor respective să fie raportați la persoane cu funcții de demnitate publică, fiind numiți și eliberați de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor. Avizul este în sensul susținerii acestei inițiative legislative”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvineneco.

Amintim că deputații au aprobat, în prima lectură, acest proiect de lege.

Prin modificările propuse, se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal, pentru care este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul, se arată în nota informativă la proiect.

Potrivit autorilor inițiativei, modificările propuse urmăresc asigurarea unei abordări unice și a unor politici unitare în activitate, fapt pentru care este necesară instaurarea unui dialog direct al Guvernului cu conducătorii (directorii) subdiviziunilor Ministerului Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat și Serviciul Vamal.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽