COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Avia Invest" confirmă spusele lui Năstase

"Avia Invest" confirmă spusele lui Năstase

Compania Avia Invest a făcut unele precizări privind contractul pe care îl are cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Asta după ce astăzi Andrei Năstase a declarat că compania urma să transfere către Inspectorat suma de 255.200 lei pentru compensarea cheltuielilor diurne pentru personalul Poliției de Frontieră, care urma să își efectueze serviciul la Sectorul Poliției de Frontieră al Aeroportului Chișinău în perioada 1 iunie – 31 august curent.

„Ținînd cont de faptul că în perioada estivală traficul de pasageri este mai mare, compania Avia Invest a venit cu o solicitare către Poliția de Frontieră pentru a suplini numărul inspectorilor de securitate pentru ca cele 5 linii de control de securitate să fie funcționale, iar traficul de pasageri să fie fluidizat. Poliția de frontieră a examinat solicitarea administrației aeroportului și a declarat ulterior că delegarea personalului suplimentar din alte subdiviziuni catre Aeroport pentru perioada estivala ar atrage dupa sine cheltuieli suplimentare de personal, si anume diurna zilnica pentru fiecare angajat, neplanificate in bugetul institutiei.


Astfel, compania Avia Invest a venit cu inițiativa de a recompensa cheltuielile de delegare a polițiștilor și de a asigura buna funcționare a celor 5 linii de control de securitate, acoperind cheltuielile celor 20 de polițiști dislocați suplimentar la aeroport", se arată în declarația companiei.

În nota informative se precizează că Avia Invest și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au semnat într-adevăr un contract în vederea compensării cheltuielilor diurnei pentru colaboratorii Poliției de Frontiera din cadrul subdiviziunilor teritoriale.

Potrivit Avia Invest, la acest contract au lucrat juriști și contabili din ambele instituții contractante, reușind să se găsească încadrarea legală corectă. Preventiv a fost solicitat și acceptul Ministerului Finanțelor pentru semnare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load