X 

Avertizare de caniculă: Salvatorii recomandă cetățenilor să fie prudenți pentru a preveni situațiile excepționale

27 aug. 18:34   Societate
3369 0

Conform datelor Serviciului Hideteorologic de Stat, în perioada 27-29 august 2023, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori termice de +36..+38°C. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să fie prudenți pentru a preveni cazurile de înec, dar și altor situații excepționale.

Specialiștii îndeamnă oamenii să evite ieșirile în stradă în orele amiezii și expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui, transmite radiomoldova.

„La ieșirea din casă se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise, pentru a evita șocul termic pe timp de caniculă. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să consume suficientă apă, în vederea hidratării corespunzătoare a organismului”, subliniază IGSU.

Icirc;n perioada caniculară, o atenție deosebită trebuie să fie acordată regulilor de siguranță și comportament în timpul scăldatului. Astfel, oamenii sunt îndemnați să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. De asemenea, salvatorii recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice, înainte de a intra în apă.

În vederea prevenirii incendiilor de vegetație, dar și în locuințe, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis, în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement. Mai mult, maturii sunt îndemnați să monitorizeze minorii și să nu le permită jocul cu focul și sursele de aprindere în locuințe, dar și în afara acestora.


Salvatorii și pompierii îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu strictețe normele de securitate personală, pentru a evita situațiile excepționale și pierderi de vieți omenești, iar în cazuri de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

6
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?