COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Averile a încă șase procurori, supuse controlului de către ANI

11 oct. 16:54   Societate
972 0

În săptămîna 4 – 8 octombrie, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat 20 de proceduri de control.

În șase investigații pornite sînt vizați doi procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, trei procurori ai Procuraturii municipiului Chișinău și un procuror din Procuratura Soroca. O parte dintre controale sînt pornite în baza autosesizării instituției noastre din investigațiile jurnalistice.

În 12 verificări privind posibile conflicte de interese au fost inițiate pe numele unui director de întreprindere municipală din Chișinău, unui șef de întreprindere municipală din Taraclia, unui șef de direcție din Consiliul raional Cantemir, unui conducător de autoritate publică autonomă, unui primar din raionul Cantemir, cinci consilieri din raioanele Căușeni, Cantemir, Ungheni și municipiul Chișinău, unui director de școală din Dondușeni și unui director de grădiniță din raionul Sîngerei. Un primar din raionul Rîșcani este verificat pentru o eventuală incompatibilitate de funcție, iar un funcționar public din raionul Cimișlia pentru o posibilă restricție admisă în funcția publică.

Două încălcări ale legislației ANI au fost stabilite de inspectorii de Integritate. Într-un dosar figurează un fost viceministru, care a fost constatat cu o diferență substanțială între averea dobîndită și veniturile realizate, despre care ANI va informa cu detalii, după ce subiectul va recepționa actul de constatare. Iar, în celălalt caz, este vorba despre un primar din raionul Strășeni care a admis un conflict de interese în mandatul său.

Opt cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale și împiedicarea activității ANI. În șapte cauze sînt vizați un grup de șase consilieri din cadrul Consiliului Lăpușna din raionul Hîncești și un alt consilier din Consiliul Cupcui.


Aceștia nu au depus declarațiile de avere pe Portalul Public. Iar, un centru medical privat din Chișinău s-ar putea alege cu o amendă pentru împiedicarea activității ANI pentru faptul că nu au prezentat informații solicitate într-o procedură.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X