COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile vor cumpăra încă 100 mii de teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19

Autoritățile vor cumpăra încă 100 mii de teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va achiziționa în următoarea perioadă un alt lot de 100.000 teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19, opt ambulanțe reanimobile pentru noi născuți și adulți, infuzomate, monitoare pacienți, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19.

Achizițiile vor fi făcute în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Astăzi, șeful de la sănătate Viorica Dumbrăveanu a convocat în ședință responsabilii de implementarea proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” și a trecut în revistă realizările, dar și obiectivele stabilite pentru următoarea perioadă.


Conform informației prezentate, pînă în prezent au fost achiziționate în cadrul proiectului echipamente de protecție (combinezoane, halate), care au fost distribuite tuturor instituțiilor medico-sanitare din țară. La fel, laboratoarele ANSP au fost dotate cu reagenți, consumabile și dispozitive pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19 (100.000 teste). De asemenea, spitalele municipale, republicane și raionale au fost dotate cu 150 pulsoximetre și 194 paturi pentru terapie intensivă.

În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționat un alt lot de 100.000 teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19, opt ambulanțe reanimobile pentru noi născuți și adulți, infuzomate, monitoare pacienți, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19.

Pe 21 mai 2020, autoritățile au ratificat Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19” în valoare de 52,9 milioane de euro, semnat la 28 aprilie 2020.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load