Preşedintele stiri: 3021

Autoritățile electorale din Bălți au înregistrat opt candidați antrenați în cursa pentru fotoliul de primar

22 oct. 14:15   Societate
1928 0

Numărul candidaților înregistrați de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți pentru alegerile din 21 noiembrie crește la opt. Joi au depus actele și au fost înregistrați Nicolae Chirinciuc, din partea Partidului „Patrioții Moldovei”, și Fiodor Ghelici, înaintat de Partidul Politic „Partidul Oamenilor Muncii”.

În urma tragerilor la sorți, lui Nicolae Chirinciuc i-a revenit numărul 9 în buletinele de vot, iar lui Fiodor Ghelici – numărul 8. „Domnul Ghelici a scris o cerere, prin care tragerea la sorți să fie efectuată în lipsa lui, pentru că trebuia să plece la Chișinău, dar a scris în cerere că este de acord cu acel număr, care îi revine în buletinul de vot”, a precizat Viorica Cemârtan, secretarul CECE, Bălți, pentru IPN.

Pînă în prezent, au mai fost înregistrați în calitate de candidați la funcția de primar al municipiului Bălți: Boris Marcoci, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Ion Starciuc, din partea Partidului Acasă Construim Europa, Maxim Burduja, din partea Partidului Unității Naționale, Alexandr Nesterovschi, din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Nicolai Grigorișin, candidat independent, Ivan Tulburi, candidat înaintat de Partidul Liberal.

În proces de examinare este și dosarul ex-deputatului român Mihai Rizea, din partea Partidului Politic „Noi” (cu numele Mihai Cristian, conform unei copii a buletinului de identitate temporar din Republica Moldova).

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X