X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Autoritățile din Găgăuzia resping campania „Copiii LGBT în școala ta”

9 noi. 2022,, 13:50   Societate
1967 1

Autoritățile din UTA Găgăuzia resping categoric campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Aceștia susțin că nu vor permite desfășura campaniei în instituțiile de învățămînt de pe teritoriul autonomiei, scrie gagauzinfo.md.

Autoritățile din UTA Găgăuzia spun că în școlile din regiune se promovează doar valorile tradiționale ale familiei.

„Vom continua să promovăm valorile tradiționale ale familiei prin iubirea și loialitatea față de cei dragi, iar valorile culturale prin respectul pentru tradițiile populare și naționale. Totodată, valorile patriotice vor orienta generația tînără să iubească Patria”, au declarat aceștia.

Mai mult, autoritățile locale consideră că viitorul țării depinde de modul în care sînt educați copiii.

„Sîntem convinși că familia și educația spiritual-morală, stau la baza prezentului și viitorului Republicii Moldova și al UTA Găgăuzia. O familie sănătoasă din punct de vedere moral și puternică din punct de vedere spiritual stă la baza unei familii depline. Ce fel de țară vom fi, depinde în mare măsură de modul în care ne educam copiii. sîntem responsabili pentru viitorul lor”, au adăugat ei.


Reamintim că reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării responsabilii din cadrul instituției nu au participat la lansarea acestei campanii. „Campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC). La fel, ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie”, a anunțat MEC prin serviciul de presă.

Totodată aceștia au refuzat să comenteze declarațiile politice făcute la acest subiect considerînd incorectă politizarea subiectului. Campania a fost dur criticată de reprezentanții PSRM, dar și alți lideri politici.

Totodată, a fost lansată și o petiție online în care părinții cer interzicerea campaniei.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?