AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 49
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Autoritățile Chișinăului și Tiraspolului se acuză reciproc în problema plăcuțelor transnistrene

14 ian. 16:44   Societate
1580

Biroul politici de reintegrare a venit cu un răspuns la reacțiile difuzate în media din stînga Nistrului privind calificarea ca fiind ilegale acțiunile dispuse de către reprezentanții organelor competente ale Republicii Moldova în privința ridicării unui lot de plăci auto ce conțin „simboluri neaprobate prin lege”.

„Menționăm ca fiind inadmisibilă interpretarea sau atribuirea de etichetări activității acestora, în contextul în care măsurile dispuse survin în limitele și reieșind din procedurile prevăzute de legislația în vigoare, iar orice forme de ingerințe pentru a influența deciziile organelor abilitate de ocrotire a normelor de drept sînt interzise și implică răspunderea juridică corespunzătoare, transmite Noi.md cu referire la unimedia.md.

Referitor la avertismentul Tiraspolului că aceste acțiuni vor primi răspunsuri de ordin procesual din partea așa-numitelor structuri din regiune, exprimăm regret și nedumerire în legătură cu asemenea abordări inacceptabile, or, aspectele ce țin de înfăptuirea justiției și determinarea formelor de răspundere juridică de rigoare excedă mandatul și capacitatea decizională din partea altor exponenți decît ai celor ce acționează conform literei legii și din partea organelor împuternicite prin lege.

La fel, propunerile de a identifica soluții la nivel de experți sectoriali sînt provocatoare în contextul în care asemenea aspecte nu pot fi obiect al negocierilor și al condiționărilor în lumina celor remarcate supra.

Ca urmare a mesajelor difuzate de către Tiraspol în spațiul public, prin care se comunică despre intenția de a sista, începînd cu data de 29 decembrie, activitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din stînga Nistrului, Biroul politici de reintegrare a venit cu precizări.


„Plăcile date fac parte dintr-un lot ce a fost reținut în data de 22 decembrie 2021 de către reprezentanții organelor vamale ale Republicii Moldova, iar măsurile de ridicare vizează exclusiv numerele ce conțin simbolici nerecunoscute și nicidecum nu privesc plăcile de înmatriculare de model neutru ce au fost vămuite în modul stabilit, preluate și transportate la destinație de către agentul economic respectiv”, au explicat anterior, Biroul de reintagrare.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав