X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Autoritățile au anunțat cît va dura noul val de COVID-19 în țara noastră

12 iul. 13:52   Societate
2831

Republica Moldova se află într-un nou val de COVID-19. Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a declarat marți, 12 iulie, în cadrul unei conferințe de presă că, noul val va dura aproximativ pînă la mijlocul lunii august.

Mai mult, el a declarat că speră că situația se va ameliora, iar copiii vor putea merge la școală în luna septembrie.

„Estimăm că va fi o creștere pînă la mijlocul lunii august și după sperăm că va descrește pentru a putea copiii merge la școală”, a declarat Nicolae Jelamschi, directorul ANSP.

Chiar dacă ne aflăm sub cod verde de incidență, în trei raioane se atestă cod galben și cod portocaliu de infectare cu noul virus. Conform informațiilor furnizate de responsabili, raioanele Ialoveni și Anenii Noi se află în cod galben de infectare de COVID, iar municipiul Chișinău – sub cod portocaliu.

Nicolae Jelamschi a precizat că Republica Moldova se află la sfîrșitul clasamentului european privind numărul cazurilor de COVID. La polul opus, cu cele mai multe cazuri de coronavirus, se situează Grecia, Italia și Franța, cu peste 100 de cazuri la 100 de mii populație.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав