X 
Criza energetică stiri: 1521
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3382

Autoritățile ar putea evalua activitatea directorului Moldovagaz

26 oct. 2021,, 10:45   Societate
2477 4

Activitatea directorului companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, ar putea fi evaluată de către autorități. Despre aceasta a anunțat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Întrebările cu privire la activitatea lui Vadim Ceban sînt legitime și nu doar a lui, dar și a conducerilor precedente. sînt sigur că va fi evaluat de autorități. Acum nu pot să mă expun, cel mai bine ar fi să se expună Guvernul, ministerul. Dar eu, nu doar în calitate de deputat, dar și ca cetățean am întrebări și sînt sigur că activitatea acestuia va fi evaluată”, a declarat Radu Marian.

Expertul în energetică, Tudor Șoitu a spus că la Moldovagaz a fost făcut un singur audit de către Curtea de Conturi, în perioada 2000 - 2001. „Eu am fost șef de echipă și am depistat grave încălcări la Moldovagaz”, a precizat Șoitu.

Anterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat, într-un briefing de presă, că „Moldovagaz nu se ține de cuvînt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze. Astfel, sîntem impuși să ne mișcăm mai repede, urgent, pe planul de alternativă. Ulterior, directorul Moldovagaz a venit cu o reacție, menționînd că va acționa cît mai profesionist pentru a rezolva situația.

În ultima vizită a sa de la Moscova, ministrul Infrastructurii Andrei Spînu a discutat despre un contract pe termen lung cu Gazprom și datoria comercială de 700 de milioane de dolari a statului, care s-a acumulat din anul 1994. Ministrul a spus că este nevoie de un audit care să confirme datoria invocată deRusia, înainte de a fi semnate anumite angajamente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав