Au vrut să se îmbogăţească fraudulos, dar au ajuns în arest

Au vrut să se îmbogăţească fraudulos, dar au ajuns în arest

Două persoane cu vîrsta de 26 și, respectiv, 29 ani sînt cercetate penal pentru escrocherie, comunică Noi.md.


Mai exact, suspecţii, prin intermediul întreprinderilor fondate de ei, au indus în eroare zeci de producători agricoli autohtoni, determinîndu-i să încheie mai multe contracte de vînzare-cumpărare a cerealelor, fără a avea intenția de a-și respecta obligațiile asumate.


În urma acțiunilor infracționale, suspecții au însușit diverse produse agricole (rapiță, floarea soarelui și grîu furajer), pe care ulterior le-au realizat, cauzînd victimelor daune materiale în sumă totală de peste 7 milioane lei.


Sumele obținute din revînzări, au fost folosite în interes personal, suspecţii procurînd tehnică agricolă, autoturisme de lux, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcția unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele persoanelor interpuse.


Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, făptuitorii au fost reţinuţi și ulterior, la demersul procurorilor, arestați preventiv pe un termen de 30 zile.


Dacă li se va demonstra vinovăția, învinuiții riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 8 pînă la 15 ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load