Preşedintele stiri: 3022

Au rămas două zile pentru înregistrarea candidaților pentru alegerile locale noi

21 oct. 12:15   Societate
1096 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește că mîine, 22 octombrie, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în cele 15 localități din țară, unde, pe 21 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi.

Conform informațiilor deținute de CEC, către ziua de 20 octombrie, în cele 15 consilii electorale de circumscripție electorală au fost depuse 39 de dosare ale candidaților la funcția de primar, dintre care 31 fiind desemnați de partide politice și 8 – independenți. Au fost înregistrați deja 28 de candidați, dintre care 25 sînt desemnați de partide politice, alți 3 fiind independenți.

În conformitate cu prevederile legale, dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar se depun la consiliul electoral de circumscripție electorală, cel tîrziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. În termen de 7 zile, acestea urmează să fie examinate, fiind adoptată decizia de înregistrare sau refuzul a fi înregistrate.

Atenționăm că, campania electorală începe pentru fiecare concurent electoral în parte, la data înregistrării acestuia de către consiliul electoral de circumscripție.

Amintim că, pe 21 noiembrie curent, în 15 localități din țară vor avea loc alegeri locale noi. Mai multe informații găsiți pe pagina web oficială a Comisiei sau accesînd https://cec.md/ro/circumscriptii-electorale-9136.html .

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X