X 

Au început lucrările de reabilitare a tronsonul de drum Soroca-Arionești-Otaci

7 sep. 17:45   Societate
2438 0

La Soroca, în prezența președintei Maia Sandu au fost demarate astăzi, 7 septembrie, lucrările de reabilitare a tronsonul de drum Soroca-Arionești-Otaci.

Contractele de executare a lucrărilor pentru cele 40 de kilometri de drum, au fost semnate în iulie iar drumul reabilitat, de care vor beneficia locuitorii din circa 15 localități urmează, potrivit autorităților, să îmbunătățească conexiunea cu punctul vamal de la Otaci și legătura dintre R. Moldova cu Ucraina, transmite Radio Chișinău.

Prezentă la eveniment, președinta Maia Sandu s-a referit la importanța realizării lucrărilor la un nivel înalt de calitate.

„Avem o firmă de supraveghere a lucrărilor care ne va asigura că drumul este făcut la timp și de calitate. Știu că în trecut, guvernările precedente au prezentat exemple de drumuri făcute prost și cu întîrziere, dar actuala guvernare a deblocat foarte multe șantiere, în întîrziere mulți ani. Peste tot se lucrează. Acolo unde, companiile care au cîștigat competiția, cu acestea s-a întrerupt contactul, s-au anunțat licitații noi. Lucrurile se mișcă. Asistăm la tot mai multe evenimente de dare în exploatare a sectoarelor de drum, sau de inițiere a lucrărilor”, a spus Maia Sandu.

Potrivit lui Sergiu Bejan, șeful Administrației de stat a drumurilor, valoarea lucrărilor de construcție constituie 44 de milioane de euro, bani acordați de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.


Potrivit datelor oficiale, din 2013 pînă în 2022, din cele aproape 6 mii de km de drumuri publice, cu suportul asistenței externe, au fost reabilitați deja circa 600 de kilometri. Alți peste 200 de km urmează să fie dați în exploatare pînă la finalul acestui an.

0
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?