COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au început lucrările de evacuare a petrolierului moldovenesc, naufragiat în regiunea Odesa

Au început lucrările de evacuare a petrolierului moldovenesc, naufragiat în regiunea Odesa

Autoritățile portuare din regiunea Odesa informează că au început lucrările de ridicare a navei Delfi, petrolier sub pavilionul Republicii Moldova.

Amintim că tancherul sub pavilionul Republicii Moldova a naufragiată la 22 noiembrie 2019 într-un golf din apropiere de Portul maritim Odesa, transmite Ungheni.

Potrivit sursei, la 18 iulie curent, scafandrii ucraineni au început să examineze unele compartimente ale petrolierului, necesare înainte de a fi inițiată procedura de ridicare și fixare a vasului.


Acest lucru a fost raportat de Maxim Kucij, director al Administrației Regionale de Stat din Odesa.

„Așa cum am promis anterior cetățenilor și personal președintelui, ne mișcăm conform planului – faza activă este în curs de desfășurare.

Planul este următorul: pentru a ridica tancherul la 45 grade, fixarea și, în consecință, îndepărtată de pe plajă.

Reprezentanții companiei care a construit nava ne-au asigurat că, după răsturnarea cisternei, vor avea nevoie de 2 săptămîni pentru a-l transporta la locul viitoarei dislocări”.

Sursa mai specifică că directorul Administrației Regionale de Stat din Odesa a mai adăugat că în procesul de evacuare a tancherului naufragiat sînt implicați mai mulți experți, inclusiv ai administrației regionale, agenți economici.

„Ne facem griji pentru că totul să se petreacă cît mai rapid și mai sigur pentru turiști”.

În perioada cît are loc evacuarea navei, locuitorii nu au acces pe plajele din zonă.

Reamintim că nava a eșuat pe data de 21 noiembrie, în golful de lîngă Odesa, iar aceasta ar fi utiliza ilegal pavilionul R. Moldova.

Ulterior, ecologiștii au declarat că naufragiul ar fi afectat grav apa, iar investigațiile de laborator au arătat o depășire a normelor admisibile de 157 de ori.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load