COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au „îmbrăcat” uniforma de polițist și au obținut peste două milioane de lei: Doi bărbați, condamnați

Au „îmbrăcat” uniforma de polițist și au obținut peste două milioane de lei: Doi bărbați, condamnați

Doi bărbați din Capitală au fost condamnați la cîte 13 ani și 8 luni de închisoare, iar cel de-al treilea - la 14 ani și 4 luni de puşcărie pentru obținerea, prin șantaj, a peste două milioane de lei.

Potrivit procurorilor PCCOCS, infracţiunea a fost comisă în 2016. Cei trei inculpați, cu vîrstele cuprinse între 39 și 49 de ani, au montat un GPS la automobilul cu care se deplasau victimele, trei oameni de afaceri din Tiraspol, care venise în Capitală pentru consultări medicale și cumpărături. La întoarcerea lor spre casă, inculpații, fiind mascați, i-au oprit în localitatea Chetrosu, Anenii-Noi, au blocat drumul şi le-a spus să iasă din maşină, sub pretextul că ar reprezenta forțele de ordine, transmite publika.md.

Deși au refuzat să se legitimeze, acuzaţii au percheziționat victimele, sub pretextul că ar deține droguri. Ulterior, i-au încătușat, le-au pus cagule pe cap și i-au urcat în propriul vehicul. Ulterior, unul din membrii grupului a urcat la volanul automobilului și l-a transportat într-un loc ascuns, într-o suburbie a Chișinăului.

Doi dintre bărbați au fost ținuți într-un beci, iar altul într-o încăpere tehnică, unde au fost amenințați cu pistoale, în scopul estorcării de bani, pe parcursul a mai bine de 24 ore. Între timp, infractorii le-au sechestrat actele, bunurile cumpărate în acea zi, precum și peste 13 500 de lei. În final, victimele au fost eliberate. Concomitent, de la victime au fost extorcaţi 100 000 de dolari, echivalentul a peste două milioane de lei. Fiind speriaţi, bărbaţii au pus banii într-un vas în regiunea oraşului Bender şi i-au transmis infractorilor de pe malul drept al rîului Nistru.


Ulterior, pătimiți au anunțat poliţia. În urma investigaţiilor, aceştia au fost reţinuţi şi condamnaţi la închisoare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load