X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Au fost scoase la iveală cheltuielile pentru Revelionul de la Teleradio Moldova

10 iun. 07:05   Societate
6625 1

Tot mai multe detalii ies la iveală în ceea ce privește gestionarea financiară a companiei Teleradio Moldova.

Potrivit fostului ministru al educației și membrului Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare, Corneliu Popovici, în urma unui ping-pong tensionat cu administrația Companiei Teleradio-Moldova conduse de V. Țurcanu, timp de aproape cinci luni, s-a reușit obținerea de către membrii Consiliului a informație privind cheltuielile de 2 milioane de lei pentru realizarea Revelionului din 2024.

”Subiectul, în special suma exorbitantă de bani publici cheltuită, a bulversat societatea, iar secretomania conducerii TRM i-a surprins inclusiv pe deputații Parlamentului Republicii Moldova.

Chiar dacă și de această dată a fost prezentată Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare o informație lacunară și superficială, bat la ochi onorariile generoase plătite unor interpreți. De exemplu, 133 000 de lei au fost acordate unei persoane a cărei identitate administrația TRM a refuzat să o divulge, chiar dacă suma a fost achitată din bani publici, alimentînd suspiciuni și întrebări cu privire la transparența și corectitudinea procesului de cheltuire a fondurilor publice.

Mă întreb, dragi prieteni, dacă mai există instituții publice în Republica Moldova care își permit să achite sume atît de mari din bani publici pentru interpretarea a doar două-trei piese de către un singur artist, ale cărui nume trebuie ascuns cu orice preț.


Este alarmant că instituții publice, cum ar fi TRM, se angajează în astfel de cheltuieli excesive, fără a-și asuma responsabilitatea față de cetățeni.

Într-o țară în care există nevoi reale și urgente care necesită finanțare adecvată, este inacceptabil să se risipească astfel de sume pentru privilegii nejustificate” scrie Corneliu Popovici într-o postare pe pagina sa de facebook.

8
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав