Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Au fost publicate frînturi din raportul Stoianoglo

19 mai. 07:35   Societate
2546

Comisia de Evaluare a Performanțelor Procurorului General a stabilit o diferență esențială în comunicarea Procuraturii Generale și a Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, în privința lui Veaceslav Platon și al lui Vlad Plahotniuc, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Potrivit unei note din raportul final, în cazul comunicatelor care îl vizau pe Platon, procuratura a folosit de obicei un ton neutru, fără a aplica calificative incriminatoare, asigurîndu-se de prezumția nevinovăției. O altă tonalitate a fost abordată în privința dosarelor lui Plahotniuc. Comisia a stabilit că instituția utiliza un ton acuzator, fiind neglijat principiul de prezumție a nevinovăției.

Comisia de evaluare a performanțelor Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, formată din 4 membri, a oferit note de la -10 pînă la 10. Potrivit raportului final, făcut public de CSP, la calcularea punctajului de evaluare nu s-au luat în considerare notele oferite de membrul Ion Matușenco, avocat propus de Procurorul General Suspendat, care a oferit cele mai înalte calificative. Totodată, comisia, inițial urma să evalueze performanțele în componență de 5 membri, însă Lidia Bulgac a renunțat la calitatea sa de membru, iar CSP nu a mai delegat alt membru.

Performanțele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pentru mandatul din 29 noiembrie 2019 - 5 octombrie 2021, au fost evaluate ca fiind nesatisfăcător, nota finală fiind - 2,19. Raportul final a fost expediat Consiliului Superior al Procurorilor, care urmează a fi examinat la ședința de mîine.


Raportul a fost contestat în instanță. Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a comentat raportul final. Acesta declară că „în sfîrșit circul evaluării procurorului general s-a încheiat, iar clovnii urcați la rampă și-au jucat spectacolul, iar acum, nerăbdători, își așteaptă aplauzele”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав