COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost numite greșelile părinților care pot distruge psihicul copilului

Au fost numite greșelile părinților care pot distruge psihicul copilului

Pe site-ul Reddit, experții în domeniul sănătății mintale au fost rugați să enumere greșelile părinților care ar putea dăuna grav stării psihice a copilului.

În special, în postare ei au menționat că copilul nu trebuie pedepsit pentru greșeli "cinstite" și să ne facem griji pentru faptul că el nu este ideal. Părinții nu ar trebui să facă totul pentru copilul lor și-i împiedice să ia singuri decizii. Acest lucru duce la faptul că copiii devin incapabili să-și asume responsabilitatea și-i privează de capacitatea de a căpăta abilități de rezolvare a problemelor.

După cum scrie ria.ru, experții recomandă părinților să nu împărtășească copiilor greutățile lor de adulți, deoarece ei ar putea să le perceapă diferit. Copilul ar putea să-și facă griji de faptul că nu poate să vă ajute să le rezolvați.


Părinții, de asemenea, nu ar trebui să-și proiecteze visele și așteptările lor asupra copiilor.

"Poate că micul Johnny nu vrea să devină avocat. Haideți să facem în așa mod ca el să nu vă urască pentru că l-ați impus să vă realizeze visul vostru, nu pe al lui", a menționat unul dintre participanții la discuție.

În comentarii s-a subliniat, de asemenea, faptul că părinții care nu-și cer scuze pentru greșelile lor, fac ca copilul să creadă că este numai vina lui atunci cînd ceva nu merge bine.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load