COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

Au fost numite cinci cele mai mari greșeli în viață (VIDEO)

31 aug. 2020,, 16:09   Societate
4717 0

Răzbunarea pe dușmani, autoestimarea instabilă, încercările de a lupta împotriva morilor de vînt sînt unele dintre cele mai mari greșeli pe care le facem în viață.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de către celebrul regizor rus, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de film "Nika" Andrei Koncealovski, transmite Noi.md.

"Cu toții facem multe greșeli în viața noastră. Cicero a spus: errare humanum est - "a greși e omenește". Această frază are o continuare: ... stultum est în errore perseverare -"... dar este o prostie să perseverezi în greșelile tale", a spus Andrei Koncealovski, împărtășindu-și gîndurile despre care ar putea fi principalele cinci greșeli.

Celebrul regizor, producător și scenarist a remarcat că despre continuitatea lor este greu de vorbit. Prima greșeală pe care a numit-o este tendința omului de a se gîndi despre sine mai rău decît este în realitate. A doua greșeală, dimpotrivă, este să presupună că este mai bun decît este în realitate, adică să-și supraestimeze capacitățile. A treia greșeală este încercarea de a schimba ceea ce nu poate schimba, realizînd imposibilitatea de a face acest lucru.

"A patra este să fii sigur că ceea ce nu ai acum și ceea la ce visezi te va face fericit. Și ultima greșeală, foarte importantă, este să crezi că vei cîștiga, răzbunîndu-te pe dușmani", a subliniat Andrei Koncealovski.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽