Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Au fost lansate ieri rachete antigrindină în nordul țării sau nu? Răspuns oficial

3 iul. 2019,, 17:40   Societate
2950 0

Ploaia de ieri a cauzat mari pagube în nordul țării, iar deputatul Blocului ACUM Alexandru Slusari a scris pe rețelele de socializare că nu a fost lansată nici o rachetă anti grindină.

Astfel, redacția i-a telefonat pe responsabilii de la Ministerul Agriculturii pentru a afla dacă au fost totuși lansate rachetele.

„Avem un dezastru la Nord cu pierderi de zeci de milioane de lei pentru fermieri. Știu că nu a fost lansată nici o rachetă antigrindină. Propun ca ministrul agriculturii să investigheze de ce s-a întîmplat acest lucru? De ce nu a acționat Serviciul Antigrindină, condus de un domn, care a fost foarte activ în campania electorală din partea PD”, a întrebat Alexandru Suslari.

De cealaltă parte, vicedirectorul Serviciului Special pentru Influenţe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice, Vasile Aghenie, a declarat că ieri au fost lansate rachete antigrindină în nordul țării. Totuși, acesta nu a precizat cîte și în ce regiuni au fost lansate rachetele.

„Dacă în anii precedenți pe toată durata sezonului de influențe active erau lansate circa cinci mii de rachete. Anul acesta, de la începutul sezonului au fost lansate peste opt mii de rachete antigrindină”, a declarat vicedirectorul.


Sezonul de influențe active asupra proceselor hidrometeorologice, perioada în care cad cele mai multe precipitații cu grindină, a început pe data de 15 mai și se va încheia pe data de 15 septembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий