Au fost finalizate lucrările de reparație a podului peste rîul Prut, Leușeni-Albița

13 sep. 11:15   Societate
1999 0

Administrația de Stat a Drumurilor anunță finalizarea lucrărilor de reparație la podul amplasat pe drumul expres M1, situat la frontiera cu România – LeușeniChișinăuDubăsari – frontiera cu Ucraina.

Circulația rutieră și pietonală pe pod a fost redeschisă, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

În cadrul proiectului, au fost efectuate lucrări de reparație la calea podului, suprastructura și infrastructura acestuia.

Podul peste rîul Prut, M1, km 0, are o lungime de 163,6 m și lățimea de 8,84 m, dintre care partea carosabilă constituie 7 m.

Menționăm că, în anul 2022, podul de șosea supus reabilitării a fost traversat de aproximativ 763.000 de autoturisme, 297.000 de camioane și 46.000 de autocare, iar numărul total de pasageri care au tranzitat podul a fost de aproximativ 3,8 milioane.


Aceste cifre reflectă importanța și utilizarea intensă a acestui pod în transportul rutier, evidențiind nevoia urgentă de reabilitare pentru a asigura siguranța și eficiența continuă a infrastructurii.

Acest pod este de o importanță strategică majoră pentru Republica Moldova, contribuind în mod considerabil la mobilitatea, transportul de mărfuri și persoane, precum și dezvoltarea comerțului dintre țara noastră și România.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?