Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Au fost demontate minciunile cu privire la starea de urgență instituită în Moldova

15 mai. 2020,, 16:15   Societate
30449 6

Deputat în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea a comentat încheierea stării de urgență în Moldova pe 15 mai și fake-urile legate de aceasta, înlăturînd minciună, care a însoțit acest regim în țara noastră, transmite Noi.md.

Pe pagina sa de socializare el a felicitat concetățenii cu sfîrșitul carantinei și a stării de urgență (SU), amintindu-le, prin ce momente de groază au trecut mulți dintre ei, deoarece unii cetățeni special instruiți au încercat să intimideze poporul, să provoace frică, să transforme concetățeni noștri în niște animale.

Facebook-ul și “Oдноклассники” au distribuit sute de fake-uri.

Că toți ne vom infecta – căci testele sînt infectate! Pînă la urmă s-a dovedit a fi o prostie.

Pentru noi au fost săpate 3000 de morminte! S-au dovedit a fi 150, iar aceasta era o muncă planificată.


Că locuitorii unei clădiri au fost blocați în apartamente, ușa clădirii a fost sudată! S-a dovedit că casa avea două intrări!

Că vînd salopete medicale peste hotare atunci cînd medicii noștri nu au destule! S-au dovedit a fi salopete obișnuite de lucru!

Că sînt de 10 ori mai multe cadavre, dar sînt ascunse! Și tot acești domni susțin acum contrariul. S-a dovedit că sînt mult mai puțini infectați și cadavre, dar numărul lor este majorat intenționat pentru a vă ține în carantină și frică!

Dar prostiile precum că Igor Dodon a lansat antene 5G și casele funerare i-au multumit pentru asta????

1.Dar ce isterie s-a iscat din cauza grîului! Ne așteaptă foametea, scria presa de dreapta! În Moldova, exportul de cereale este în plină evoluție în timp ce nici nouă nu ne ajunge. Apoi s-a dovedit că Comisia pentru situații excepționale a interzis exportul acum o lună!!! Cereale au exportat cîteva întreprinderi transnistrene, și oricum, a fost vorba despre mai multe situații în care întreprinderile au avut contracte preliminare!

2.Despre spitalul Ministerului Sănătății (fostul Spital al Feroviarilor), care ar fi fost cică „închis” în timp de pandemie!!! S-a dovedit că doar cîteva secții au fost închise, unde erau aduși pacienți cu covid, din cauza scăderii accentuate a fluxului de pacienți. De la începutul epidemiei, peste 250 de oameni au fost tratați acolo!

3.Dar vă amintiți de isteria precum că nu există suficiente aparate de ventilație? Avem doar 500! Nu sîntem pregătiți, vom muri cu toții! Și ce credeți? Pe 15 mai, la aparatele de ventilare au fost conectați tocmai 21 de cetățeni!

4.Mulți cetățeni încă mai cred și într-o altă prostie – privind cică mortalitatea mare de Covid-19 din țara noastră. Dar analizați datele oficiale, în comparație cu alte țări. În Moldova, rata mortalității din cauza Covid 19 este de 3,5%, Croația 4,2%, Polonia 4,9%, România 6,6%, Slovenia 7%, Ungaria 12,9%, Italia 13,9%! Reamintim că la situația din 15 mai avem 5553 infectați, 194 au murit, 2228 (+52) s-au vindecat vindecați!
Adică un număr de 3325 de bolnavi. Și dacă fără Transnistria – atunci doar 2569 de pacienți și 165 de morți. Merită să reamintim despre numărul de decese în alte țări? SUA – 84 199, Marea Britanie – 33 264, Italia – 31 106, Spania – 27 104, Franța – 27 077, Germania – 7 861.

5.Dar vă amintiți cum se vehicula că autoritățile au furat ajutorul oferit de UE în valoare de 1 miliard de dolari pentru combaterea Covid 19! Apropo, nu a existat nici un ajutor din partea UE pentru bugetul nostru. A fost o promisiune din partea UE de a acorda un împrumut de 140 de milioane, apoi de 87, apoi alte 100 de milioane! Încă așteptăm …

6.Ultimul fals este pur și simplu o capodoperă! Cîteva site-uri (point, news maker, zdg etc.) au distribuit un document fals „Decizia CSE Nr. 28 din 14 mai”. Un document de o dimensiune aproape cît publicația „Capitalul” al lui Marx – 17 pagini! Esența documentului consta în faptul că restricțiile, carantina, amenzile și aproape și execuțiile vor dura pînă pe 31 decembrie!

Deci, decizia originală a CSE Nr. 28 a apărut nu pe 14 mai, ci pe 12 mai și constă din 2 pagini.

Pe 14 mai fost publicată decizia NR. 29, de 1 pagină! Ințelegeți? Nu pe 17 pagini, ci pe 1 pagina!

În orice caz, felicit cetățenii pentru că au rezistat aceste 2 luni dificile. Și că au făcut sacrificii uriașe pentru a salva pensionarii, pacienții cronici. Acesta este triumful umanismului, dacă vreți … Și a meritat”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий