TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Au fost condamnați pentru furt dintr-o mănăstire

Au fost condamnați pentru furt dintr-o mănăstire

Doi recidivişti au fost condamnaţi pentru furturi, comise în proporţii deosebit de mari dintr-o mănăstire din raionul Drochia. Procuratura raionului Drochia le-a demonstrat vina, unul dintre inculpaţi fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni, iar complicele acestuia la 7 ani şi 60 de zile închisoare.


Crimele au fost comise la începutul lunii aprilie curent, la Mănăstirea ”Sfîntul Proroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia.


Procurorii au demonstrat că unul dintre inculpaţi a pătruns în interiorul mănăstirii prin escaladarea unui geam, de unde a sustras mai multe obiecte de cult. Peste trei zile, acesta a revenit la locul crimei, însă nu singur, ci împreună cu un amic, care chiar în acea zi fusese eliberat, înainte de termen, din detenţie. Prin metoda similară indivizii au pătruns în biserica mănăstirii, au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod au furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi. Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei.


Indivizii au fost reţinuţi în aceeaşi zi, în autogara din Soroca, asupra lor fiind depistate lucrurile sustrase din lăcaşul sfînt şi restituite mănăstirii.


Aceştia au cîte 45 de ani, sînt locuitori ai raioanelor Făleşti şi Orhei şi au mai fost în conflict cu legea, fiind condamnaţi pentru o serie de furturi din biserici.


Din momentul reţinerii şi pînă la sentinţă, inculpaţii s-au aflat în arest. Fiind audiaţi de procurori, indivizii şi-au recunoscut integral vina, închieînd acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Sentinţa este cu drept de atac.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load