Au fost atestate primele cazuri în care a fost încălcat secretul votului

Au fost atestate primele cazuri în care a fost încălcat secretul votului

Reprezentanții Asociației „Promo-Lex” au înregistrat 176 de incidente la secțiile de votare de pe tot teritoriul republicii, pînă la ora 13:30. În satul Gradiște din raionul Cimișlia secția de vot și-a închis ușile pentru că au apărut probleme în programul „SIAS Alegeri”. Au fost atestate și primele cazuri în care a fost încălcat secretul votului, fiind realizate fotografii cu buletinele de vot.


„A fost un singur caz de suspendare nejustificată a procedurii de votare în Gradiște. A fost invocat motivul ca nu lucra „SIAS Alegeri” Peste 10 minute secția s-a deschis. Ne bucură faptul că niciun alegător nu aplecat. Au așteptat afară pînă s-a redeschis secția” a precizat Pavel Postică, directorul de programe de la „Promo-Lex”.


Au fost atestate cinci cazuri în care s-au făcut tentative de a oferi recompense alegătorilor. În satul Vășcăuți, Orhei  în fața secșiei de vot a fost instalat un magazin ambulant unde se erau oferite produse (ceai, cafea) alegătorilor. În scurt timp, după anunțarea poliției, magazinul ambulant a fost retras.


De asemenea, reprezentanții „Promo Lex” au înregistrat 15 cazuri de agitație electorală, fiind observate panouri electorale în raza mai mică de 100 de  metri de secțiile de vot.


În cîteva secții de vot, în cabina de vot au intrat cîte 2-3 persoane, în special fiind vorba de persoane în etate.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load